Behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnement på nyhedsbrev og oprettelse af login

Nationalt ID-center indsamler og behandler dine personoplysninger med henblik på udsendelse af nyhedsbrev eller med det formål at kunne give dig adgang til den afgrænsede del af centerets hjemmeside. Nationalt ID-center indsamler og behandler mere specifikt din e-mailadresse.

Din e-mail adresse anvendes i forbindelse med login til brug for administration af dette, samt til at Nationalt ID-center kan føre statistik over brugen af login, fx hvor ofte login benyttes og hvilke af hjemmesidens sider, der besøges. Hvis du oprette en nyhedsmail på hjemmesiden bruger vi også din e-mail adresse til at administrere dig som abonnement og til fx at se, hvor mange procent af abonnementerne, der åbner nyhedsmailen eller klikker på et link i denne.

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyhedsbrev eller ved at oprette login giver du samtykke til, at Nationalt ID-center indsamler og behandler de personoplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyhedsbreve til dig som abonnent eller for at give dig adgang til den afgrænsede del af centerets hjemmeside. Din e-mail adresse videregives til leverandøren af centerets hjemmeside, som er firmaet TWODAY (se www.twoday.dk). 

Behandlingsgrundlaget

Personoplysningerne behandles med hjemmel i art. 6, stk. 1, litra a) og e) i databeskyttelsesforordningen. Det vil sige, at retsgrundlaget for behandlingen af din email adresse følger af dit samtykke eller – hvis du er ansat ved en af de myndigheder, som er omfattet af § 40i, stk. 1, i udlændingeloven – af en retlig forpligtelse.

Kun medarbejdere ansat ved de myndigheder, som til enhver tid er omfattet af § 40 i, stk. 1, i udlændingeloven, er forhåndsgodkendt til at oprette login på centerets hjemmeside. Øvrige brugere kan ansøge om at få oprettet login ved at sende en forespørgsel til nidc@nidc.dk.

Din e-mail adresse opbevares kun så længe du ønsker at have adgang til den afgrænsede del af centerets hjemmeside eller at modtage centerets nyhedsbrev. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og afmelde dit abonnement eller din adgang til den afgrænsede del af hjemmesiden ved at benytte linket nederst i den nyhedsmail, du modtager fra centret eller ved at sende en mail til nidc@nidc.dk. Din email-adresse slettes automatisk, hvis du ikke har benyttet dit login i mere end 6 måneder.