Kursus i ansigtssammenligning

På Kursus i ansigtssammenligning får du en basisviden om, hvordan man kan sammenligne ansigter for at vurdere, om det er den samme eller forskellige personer

På ID-området ses en stigende tendens, hvor personer benytter andre personers ID-dokumenter til at rejse med. Disse personer kaldes enten "imposters" eller "look-alikes".

På dette kursus får deltagerne simple redskaber til, hvordan man bedst muligt kan spotte en person, der udgiver sig for at være en anden, end vedkommende er. Undervisningen består af teoretiske oplæg, som kombineres med praktiske øvelser både individuelt og i plenum, hvor medarbejderne på egen hånd får mulighed for at afprøve deres evner i sammenligning af forskellige ansigtsfotos.

Kurset i ansigtssammenligning er et tilbud til de medarbejdere, der ønsker træning i, hvordan man bedst muligt kan vurdere, om personen man står overfor, er den rette indehaver af det/de præsenterede ID-dokumenter. Medarbejderne kan også anvende denne viden til at vurdere forskelle og ligheder på forskellige billeder, der præsenteres i de sager, hvor personen ikke fysisk er til stede.

På kurset introduceres bl.a. en praksisnær metode til at kunne sammenligne forskellige elementer af ansigtet og viden om de forskellige psykologiske faktorer, der gør sig gældende i ansigtssammenligningen. Der vil være oplæg om, hvilken betydning aldring har for sammenligning af ansigter og ansigtsfotos samt eksempler på, hvordan forskellige former for billedkvalitet kan have indvirkning på sværhedsgraden af kunsten af at sammenligne.

Kursets varighed er en hel dag. Vil du vide mere om indholdet, kan du, ved at følge linket, finde Dagsorden for Kursus i ansigtssammenligning.