Kurser

NIDC udbyder og udvikler løbende fysiske klasserumskurser

NIDCs kurser

Nationalt ID-center udbyder forskellige kurser målrettet medarbejdere i centerets samarbejdsmyndigheder. Den fysiske undervisning henvender sig til alle medarbejdere, der håndterer ID-dokumenter og har identitetskontrol som en del af deres sagsbehandling.

Nogle af kurserne er standardiserede, hvor indholdet vil være det samme hver gang. Disse kurser giver medarbejderne en grundlæggende og indledende viden om emnet, og på disse kurser er det metoden, og ikke de specifikke dokumenter og sagsområder, der er i fokus.

Kurser i ID-dokumentvurdering

De standardiserede kurser i ID-dokumentvurdering giver medarbejderne konkrete redskaber til at genkende tegn på falske eller forfalskede dokumenter, hvad end det handler om originaler eller kopier. Kurserne er opbygget af teoretisk viden kombineret med mange praktiske øvelser, hvor deltagerne i praksis får afprøvet deres færdigheder ved at undersøge forskellige rejsedokumenter og civile dokumenter med og uden udstyr til rådighed.

Kurser i ansigtssammenligning

Det standardiserede kursus i ansigtssammenligning klæder medarbejderne på til bedre at kunne spotte såkaldte ”look-alikes”. Look-alikes, også kaldet imposters, er personer, der anvender andre personers ægte ID-dokumenter til at rejse med. Indholdet i kurset er teoretisk og videnskabelig viden om ansigtssammenligning kombineret med praktiske øvelser.

Andre kursustilbud

Ud over de tilgængelige standardiserede kurser arbejder kursusteamet løbende på at udvikle nye undervisningsforløb, som centerets samarbejdsmyndigheder kan have gavn af. Kontakt os derfor gerne, hvis I har ønsker til specifikke kurser, der ikke er omfattet af det nuværende kursusprogram.