Grundkursus i ID-dokumentvurdering

På Grundkursus i ID-dokumentvurdering lærer du, hvordan du foretager den indledende vurdering af de ID-dokumenter, du modtager som et led i sagsbehandlingen.

Undervisningen i dokumentvurdering af originale, fysiske dokumenter består af teori suppleret med mange praktiske øvelser.

Gennem kurset præsenteres forskellige ID-dokumenter såsom pas og visumstickers i pas samt civile dokumenter som fødselsattester, registreringsattester og vielsesattester. Kurset omhandler også viden om andre elementer i ID-dokumenter såsom blækstempler og forskellige former for taktiske oplysninger, der kan læses i dokumentet.

Kurset tager udgangspunkt i, hvordan man kan kontrollere et originalt ID-dokument, når man har dette i hånden. Vi ser bl.a. nærmere på, hvilke tekniske oplysninger, der findes i rejsedokumenter, hvor pas er udgangspunktet. Derudover gennemgår vi, hvordan man kan bruge de oplysninger, man kan læse i bl.a. civile dokumenter for at afprøve dokumenternes ægthed i de tilfælde, hvor dokumenterne ikke indeholder særligt mange sikkerhedselementer.

Kursets varighed er en hel dag. Vil du vide mere om indholdet, kan du, ved at følge linket, finde Dagsorden for Grundkursus i ID-dokumentvurdering.