E-læring

For at styrke udlændingemyndighedernes kompetencer inden for vurdering af ID-dokumenter, udarbejder Nationalt ID-center løbende e-læringsfilm. Alle e-læringsfilm er tilgængelige på dansk og engelsk.

Filmene er af varierende længde og tematikker. Fælles for dem er, at de henvender sig til medarbejdere, som ønsker at få ny viden eller som vil genopfriske deres viden om ID-dokumenter.

Vær opmærksom på, at nogle film kræver login.

Lås

Civile dokumenter
Er du interesseret i at lære mere om, hvordan du undersøger civile dokumenter såsom fødselsattester, vielsesattester og andre registreringsattester? I denne film kan du lære mere om, hvordan du kontrollerer personoplysninger og stempler. Du vil blive klædt bedre på til at opdage hvis der er tegn på svindel med civile dokumenter.

  Civile dokumenter
       
Lås

ID-dokumenter 
I den daglige sagsbehandling kan der optræde mange forskellige typer af ID-dokumenter. Denne film beskriver, hvad et ID-dokument er og giver samtidig grundlæggende viden om, hvordan man undersøger et ID-dokument.

  ID-dokumenter
       
Lås

Kontrol af pas 
I denne film viser vi, hvordan du undersøger et pas. Det gennemgås, hvordan man kan spotte falske pas ved at kontrollere sikkerhedselementerne.

 

Kontrol af pas

       
Lås

Baggrundstryk 
De fleste ID-dokumenter indeholder en bestemt type baggrundstryk, som bl.a. har til formål at beskytte dokumentet mod forfalskninger. I denne e-læringsfilm kan du blive klogere på, hvordan du skelner mellem et ægte og et falskt baggrundstryk.

   Background Print
       
Lås Sikkerhedselementer i pas og på ID-kort 
Vidste du, at pas og ID-kort er fyldt med sikkerhedselementer, som du kan undersøge? Denne film gennemgår nogle af de mest almindelige sikkerhedselementer, som man typisk finder på datasiden af et pas samt på for- og bagsiden af et ID-kort. 
  Sikkerhedselementer
       
Lås Vandmærker 
Har du lyst til at lære om vandmærker, hvordan ægte og falske vandmærker ser ud i forskellige lyskilder og få viden om, hvordan du kan spotte falske vandmærker? 
  Watermarks
       
Lås MRZ – den maskinlæsbare zone 
Den maskinlæsbare zone findes i nyere sikkerhedsdokumenter. Denne sikkerhedsfeature har bestemte karakteristika, som du kan lære mere om i denne film.
  MRZ
       
Lås Hjørner 
Vil du lære mere om, hvordan man spotter falske eller forfalskede ID-dokumenter? Én af de ting, du hurtigt kan undersøge, er hjørnerne i sikkerhedsdokumenter såsom pas eller ID-kort.
  Hjørner