E-læring

For at styrke udlændingemyndighedernes kompetencer inden for vurdering af ID-dokumenter, udarbejder Nationalt ID-center løbende e-læringsfilm om bl.a. sikkerhedselementer i ID-dokumenter.

Filmene er af varierende længde og tematikker. Fælles for dem alle er, at de henvender sig til myndigheder, der arbejder med og kunne tænke sig mere viden om ID-dokumenter.

Vær opmærksom på, at nogle film kræver login, hvilket er angivet med en lås.
 

Baggrundstryk Lås
De fleste ID-dokumenter indeholder en bestemt type baggrundstryk, som bl.a. har til formål at beskytte dokumentet mod forfalskninger. I denne e-læringsfilm kan du blive klogere på, hvordan du skelner mellem et ægte og et falskt baggrundstryk.
   Background Print 
     
Sikkerhedselementer i pas og på ID-kort Lås
Vidste du, at pas og ID-kort er fyldt med sikkerhedselementer, som du kan undersøge? Denne film gennemgår nogle af de mest almindelige sikkerhedselementer, som man typisk finder på datasiden af et pas samt på for- og bagsiden af et ID-kort. 
  Sikkerhedselementer
     
Vandmærker Lås
Har du lyst til at lære om vandmærker, hvordan ægte og falske vandmærker ser ud i forskellige lyskilder og få viden om, hvordan du kan spotte falske vandmærker? 
  Watermarks
     
MRZ – den maskinlæsbare zone Lås
Den maskinlæsbare zone findes i nyere sikkerhedsdokumenter. Denne sikkerhedsfeature har bestemte karakteristika, som du kan lære mere om i denne film.
  MRZ 
     
Hjørner Lås
Vil du lære mere om, hvordan man spotter falske eller forfalskede ID-dokumenter? Én af de ting, du hurtigt kan undersøge, er hjørnerne i sikkerhedsdokumenter såsom pas eller ID-kort.
   Hjørner